Οι διαστάσεις των Instagram Stories και γιατί είναι τόσο σημαντικές.
Εμφανίσεις: 16759

Με εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες στο instagram stories, έχει γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε επιχείρηση.

Το Instagram είναι μια τεράστια δύναμη.

Αυτός ο τιτάνας των social media έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Επιπλέον, τα Instagram Stories είναι μια τεράστια επιτυχία.

Στην πραγματικότητα, τα Instagram Stories αυξήθηκαν σε 250 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες μέσα σε ένα χρόνο από την έναρξή τους και τώρα έχει περισσότερους χρήστες από τις αντίπαλες Stories του Snapchat.

 

Όμως, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα Instagram Stories, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ξεχωρίσετε. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα γύρω από το Instagram - συμπεριλαμβανομένων των διαστάσεων των Instagram Stories.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τα πάντα για τις διαστάσεις του Instagram Story.

Ας ξεκινήσουμε!

Ποιες είναι οι διαστάσεις των Instagram Stories;

Οι διαστάσεις των Instagram Stories είναι 1080px με 1920px. Αυτό σημαίνει ότι η εικόνα ή το βίντεο πρέπει να έχουν πλάτος 1080 pixels και ύψος 1920 pixels. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως αναλογία απεικόνισης (aspect ratio) 9:16.

Παρακάτω είναι ένα template αυτών των διαστάσεων που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τις ιστορίες σας.

 

Γιατί χρειάζεστε αυτές τις διαστάσεις στα Instagram Stories;

Εάν χρησιμοποιείτε το κινητό σας για να τραβήξετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο σε πορτρέτο, θα ταιριάζει απόλυτα με τις διαστάσεις των Instagram Stories 1080px με 1920px.

Όμως, το Story creator του Instagram και οι δυνατότητες του τηλεφώνου σας είναι πολύ περιορισμένες. 

Αν θέλετε να δημιουργήσετε πιο επαγγελματικές εικόνες ή βίντεο, σε ένα πρόγραμμα όπως το Photoshop ή το Illustrator, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις σωστές διαστάσεις του Instagram Story.

Αν κάνετε upload μια εικόνα ή ένα βίντεο από τα αρχεία σας που δεν ταιριάζει σε αυτές τις διαστάσεις του Instagram Story, το περιεχόμενο θα κροπαριστεί και κάποια από τα γραφικά σας θα χαθούν. Ή, το Instagram θα μεγεθύνει το περιεχόμενό σας, με αποτέλεσμα την κακή ποιότητα της εικόνας.  

Για παράδειγμα, έλαβα πρόσφατα αυτή τη φωτογραφία των βράχων της Κορνουάλλης στην Αγγλία:

 

Αλλά όταν το μοιράστηκα σαν Story, η φωτογραφία εμφανίζεται μεγεθυμένη ώστε να ταιριάζει με τις διαστάσεις του Instagram Story.

Ως αποτέλεσμα, η ποιότητα της εικόνας μειώνεται δραματικά και η παραλία του όρμου αφαιρείται εντελώς από το πλαίσιο.