7 τρόποι για να αποκτήσετε περισσότερα Likes στο Facebook
Εμφανίσεις: 7072

Πώς να αποκτήσετε περισσότερα Likes στο Facebook (και γιατί τα χρειάζεστε)!

Την πρώτη Δευτέρα του Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ είναι η Ημέρα Εργασίας (Labor Day), μια αργία που όλοι οι εργαζόμενοι γιορτάζουν. Όλοι εκτός από τους ανθρώπους στο Facebook, που επέλεξαν αυτήν την ημέρα για να τεστάρουν τη κατάργηση των likes στο Facebook.

Η Data miner Jane Manchun Wong ανακάλυψε την αλλαγή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή στο Android το πρωί και διάδωσε το νέο στο Twitter. Αργότερα το απόγευμα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησαν τη δοκιμή ως τρόπο να βοηθήσουν τους χρήστες που είναι εθισμένοι με τα likes των φωτογραφιών τους.

Μην πανικοβληθείτε! Τα Facebook likes παίζουν ακόμα ζωτικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο το περιεχόμενο έχει προτεραιότητα στη newsfeed των χρηστών του Facebook. Γι 'αυτό το λόγο, τα Likes, θα πρέπει να είναι ένας από τους στόχους του digital marketing και της διαφήμισής σας.

Η οργανική προσέγγιση (Organic reach) είναι νεκρή. Το Facebook την έχει καταργήσει ως παράγοντα κατάταξης στην Newsfeed από το 2016. Πώς ανταγωνίζεστε λοιπόν των δημοσιεύσεων, των διαφημίσεων και του shared περιεχομένου που κυριαρχούν στην Newsfeed των χρηστών κάθε μέρα; Με το να τους κάνετε να κάνουν like τη σελίδα σας στο Facebook!

Τα like στις σελίδες δείχνουν ότι οι χρήστες ενδιαφέρονται ενεργά για να δουν πιο πολύ από το περιεχόμενό σας, έτσι το Facebook προωθεί τις αναρτήσεις σας στις Newsfeeds των ατόμων αυτών.

Η απόκτηση περισσότερων like για τη σελίδα σας στο Facebook βοηθά επίσης να έχετε social proof - δηλαδή επιτρέπει σε άλλους χρήστες να γνωρίζουν ότι η επωνυμία σας είναι αξιόπιστη. Και με τα 2/3 των χρηστών του Facebook να λένε ότι επισκέπτονται μια επιχειρηματική σελίδα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, όσο πιο αξιόπιστη είναι η εταιρεία σας, τόσο πιο πιθανό είναι να αγγίξετε αυτό το κοινό των 1,3 δισεκατομμυρίων χρηστών! 

Το Facebook θέλει επίσης να σας δώσει περισσότερα ποιοτικά στοιχεία για τους  followers σας, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα πιο στοχευμένο κοινό.

Έτσι, ακόμη και το 2019, με το organic reach να είναι παρελθόν, τα Facebook likes μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε καλύτερες καμπάνιες και να συνδεθείτε με ένα αφοσιωμένο κοινό.

Για να κάνετε τους χρήστες του Facebook να κάνουν like την επιχειρηματική σελίδα σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε περιεχόμενο που είναι χρήσιμο και ενδιαφέρον.

Αλλά με τόσους πολλούς τύπους περιεχομένου για να διαλέξετε, οι χρήστες του Facebook θα κάνουν like μόνο σε σελίδες που αξίζουν τον χρόνο τους, γι 'αυτό έχετε δουλειά να κάνετε!

Οι παρακάτω επτά τακτικές θα βοηθήσουν το περιεχόμενό σας να μπει ψηλότερα από τα υπόλοιπα και να προσελκύσει τους χρήστες να κάνουν like την σελίδα σας.

Λάβετε περισσότερα Facebook Likes στρατηγική #1: Δημιουργήστε μια συναρπαστική, ενημερωτική επιχειρηματική σελίδα.

Όταν κάποιος έρχεται στη σελίδα σας στο Facebook χρειάζεται έναν λόγο για να μείνει. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια αναγνωρίσιμη εικόνα προφίλ, καθώς και μια φωτογραφία εξωφύλλου που τραβάει την προσοχή για να αιχμαλωτίσει γρήγορα τους επισκέπτες.

Πάρτε για παράδειγμα το e-commerce retailer Chubbies Shorts.

ChubbiesFacebook επαγγελματική σελίδα.

Τόσο το προφίλ τους όσο και οι φωτογραφίες είναι on brand και δείχνουν το προϊόν που πωλείται από την εταιρεία τους. Οι εικόνες είναι πολύχρωμες και διασκεδαστικές, δείχνοντας την προσωπικότητα του Chubbies. Και με 1,7 εκατομμύρια Likes και 1,6 εκατομμύρια  followers, κάνουν σίγουρα κάτι σωστό!

Όταν διαχειρίζεστε μια επιχειρηματική σελίδα Facebook, είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες της εταιρείας είναι σωστές και ενημερωμένες.

Οι άνθρωποι που έρχονται στη σελίδα σας, θέλουν να μάθουν περισσότερα για το προϊόν και το brand σας, οπότε τυχόν λανθασμένες πληροφορίες θα οδηγήσουν σε μια κακή εμπειρία.

Η επιχειρηματική σας σελίδα πρέπει να αποτελεί επέκταση της επωνυμίας σας. Δείξτε την προσωπικότητά σας, ενώ παράλληλα μαθαίνετε στους πελάτες τα προϊόντα και την εταιρεία σας.  

Λάβετε περισσότερα Facebook Likes στρατηγική #2: Χρησιμοποιήστε το κουμπί πρόσκλησης (Invite Button) του Facebook.

Το Facebook σας δίνει τη δυνατότητα να προσκαλέσετε τους φίλους σας να κάνουν like στην επαγγελματική σας σελίδα. Με τη χρήση των ήδη υπάρχων σχέσεων, μπορείτε να λάβετε τα πρώτα like στην σελίδα σας.

Απλά βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι που καλείτε ενδιαφέρονται πραγματικά για την επιχείρησή σας. Το συνεχές μη ενδιαφέρον για το περιεχόμενό σας θα μειώσει την κατάταξη σας, στους μεμονωμένους χρήστες.

Αν έχετε λιγότερα από 100Κ like, το Facebook σας επιτρέπει επίσης να προσκαλέσετε άτομα που έχουν αντιδράσει σε οποιεσδήποτε οργανικές σας αναρτήσεις (και από τις διαφημίσεις σας).

Εάν το περιεχόμενό σας συνήθως λαμβάνει πολλή αλληλεπίδραση, αυτή η τακτική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον αριθμό των like.