Ποια είναι η καλύτερη ώρα για post στο Twitter;
Εμφανίσεις: 3217

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για Tweet το 2020;

Το Twitter είναι μια γρήγορα αναπτυσσομένη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που απαιτεί από εσάς να σκεφτείτε όχι μόνο το τι να δημοσιεύετε αλλά πολλά περισσότερα. Το πότε, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Είναι όμως  δύσκολο να γνωρίζουμε την καλύτερη στιγμή για post στο Twitter.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη στρατηγική σας στο Twitter, πρέπει να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το σωστό timing προς όφελός σας.

Ο προσδιορισμός του σωστού χρόνου για tweet είναι πολύ σημαντικός.

 

Σας επιτρέπει να εργαστείτε πιο έξυπνα εστιάζοντας τις προσπάθειές σας σε μερικά ποιοτικά post, διασκορπισμένα στρατηγικά, καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, και όχι απλώς στην ποσότητα των tweet.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τις καλύτερες στιγμές για να δημοσιεύσετε στο Twitter, συμπεριλαμβανομένων και στρατηγικών για να καταλάβετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε tweet για την επιχείρησή σας!


Ένα πράγμα είναι σίγουρο: χάρη σε ένα update στον αλγόριθμο του Twitter, το timing των tweets σας είναι πιο κρίσιμο από ποτέ.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να κάνουν την feed τους χρονολογική, αντί βασισμένη στο engagement ή στην δημοτικότητα. Δηλαδή μπορούν να βλέπουν τα tweet με βάση την ώρα που έγιναν και όχι με βάση της δημοτικότητας τους.

 

 

Μια χρονολογική feed σημαίνει ότι οι χρήστες του Twitter βλέπουν τα tweet καθώς συμβαίνουν. Όση περισσότερη ώρα έχει περάσει από τότε που δημοσιεύτηκε ένα tweet, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να το δει ένας χρήστης.

Θέλετε να βεβαιωθείτε πως δημοσιεύετε την ώρα που η πλειοψηφία του κοινού σας βρίσκεται στο Twitter, έτσι ώστε να βλέπουν τα post σας όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Αυτό το update ήταν μια μεγάλη αλλαγή για το Twitter. Από το 2016, οι feeds βασίζονταν σχεδόν πλήρως στο engagement και όχι στην ώρα.

Οι χρήστες αντέδρασαν πολύ θετικά στη νέα ρύθμιση, οπότε φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει.

Με αυτόν τον οδηγό, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε από αυτό το update.

Ακολουθούν οι συμβουλές μας σχετικά με το timing των tweets σας, ώστε να τα βλέπουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Ποια είναι γενικά η καλύτερη ώρα για post στο Twitter;

Η ''σύντομη'' απάντηση είναι: δεν υπάρχει ''καλύτερη'' ώρα για δημοσίευση στο Twitter.

Το κοινό, ο στόχος και ο τύπος της επιχείρησής σας θα επηρεάσουν όλες τις ''καλύτερες'' ώρες για εσάς.

Η ''σωστή'' απάντηση είναι ότι υπάρχουν ορισμένες γενικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Το TrackMaven ανέλυσε tweets από χιλιάδες διαφορετικά brands και διαπίστωσε ότι συνολικά η καλύτερη μέρα για δημοσίευση στο Twitter είναι η Πέμπτη.

Οι χρήστες τείνουν να ασχολούνται περισσότερο τις καθημερινές και λιγότερο τα σαββατοκύριακα, που είναι απασχολημένοι με προσωπικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το HubSpot, τα καλύτερα χρονικά πλαίσια για post στο Twitter είναι 8-10 π.μ. και 6-9 μ.μ., πριν οι άνθρωποι φτάσουν στη δουλειά το πρωί και αφού φύγουν το βράδυ.

Το Hubspot σημειώνει επίσης ότι εάν οι στόχοι σας είναι retweets ή κλικ, οι καλύτερες στιγμές για post είναι το μεσημέρι ή 5-6 μ.μ.

Αυτό είναι πιθανόν να γίνετε γιατί μπαίνουν στο Twitter καθώς ξεκινούν το μεσημεριανό τους διάλειμμα ή χαλαρώνουν προς το τέλος της εργασίας τους.

Όλες αυτές οι ώρες είναι ουδέτερες στο time-zone, επομένως θα πρέπει να σκεφτείτε το συγκεκριμένο time-zone για το κοινό σας κατά την ανάρτηση. 

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερο το Twitter πριν και μετά τη δουλειά και κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος.

4 στρατηγικές για να βρείτε την καλύτερη στιγμή για να δημοσιεύσετε στο Twitter.

Τα μοτίβα (Patterns) στη χρήση του Twitter είναι χρήσιμα ως αφετηρία για το σωστό timing των tweets σας.

Τελικά, όμως, η καλύτερη στιγμή για post στο Twitter θα εξαρτηθεί από τις συνήθειες των followers σας.

Ακολουθούν τέσσερις στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταλάβετε την καλύτερη στιγμή για να κάνετε tweet.

 1. Εξετάστε τον τύπο της επιχείρησής σας.

Το σωστό timing για το Twitter ποικίλλει μεταξύ επιχειρήσεων B2B και B2C.

Για τις επιχειρήσεις B2B, η καλύτερη στιγμή για post στο Twitter είναι τις καθημερινές κατά τις τυπικές εργάσιμες ώρες, σύμφωνα με το Hootsuite.

 

Πιο συγκεκριμένα, από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. τις Δευτέρες και τις Πέμπτες, ειδικά κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

 


Στις εταιρείες B2C παρατηρούμε λιγότερη διαφορά μεταξύ των ημερών της εβδομάδας απ' ότι στις εταιρείες B2B.

Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν τις αγορές και την έρευνα προϊόντων τους κατά τη διάρκεια των off-hour ή ημερών, αλλά οι επιχειρήσεις λειτουργούν κυρίως κατά τις τυπικές εργάσιμες ώρες.

Ακόμα και για εταιρείες B2C, ωστόσο, οι καθημερινές τείνουν να είναι καλύτερες για να κάνετε post.

 

Στο παραπάνω γράφημα, υπάρχει μια αύξηση στις Κυριακές το 2019, επειδή η μελέτη περιελάμβανε το Super Bowl Sunday. Δεδομένου ότι αυτή η αύξηση είναι ασυνήθιστη, οι Τρίτες είναι οι καλύτερες ημέρες για τις εταιρείες B2C.

Γενικά η καλύτερη ώρα για τις εταιρείες B2C είναι κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, 12 έως 1 μ.μ.

 

 

Προσαρμόστε τη στρατηγική δημοσίευσής σας στο Twitter ανάλογα με τον τύπο της εταιρείας σας και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να προσεγγίσετε τους πελάτες-στόχους σας στην πλατφόρμα.

2. Γνωρίστε το κοινό σας.

Για το timing των post σας, σκεφτείτε μια τυπική ημέρα για το κοινό σας και πότε πιθανότατα θα έχουν χρόνο για να κάνουν scroll στην Twitter feed τους.

Εάν, για παράδειγμα, το κοινό σας είναι γονείς που ασχολούνται με τα οικιακά, οπότε μένουν σπίτι, τότε η καλύτερη ώρα για να δημοσιεύσετε στο Twitter θα είναι διαφορετική από το αν στοχεύετε σε εφήβους ή μηχανικούς.

Οι γονείς που ασχολούνται με τα οικιακά στο σπίτι δεν έχουν καθορισμένες ώρες διαλύματος όπως έχει ένας μηχανικός, επομένως το πρόγραμμά τους στο Twitter μπορεί να είναι λίγο πιο ασταθές. Οι έφηβοι πηγαίνουν στο σχολείο από το πρωί έως το απόγευμα, οπότε είναι πολύ πιθανό να είναι στο Twitter αυτές τις ώρες.

Σκεφτείτε τις συνήθειες και τα χρονοδιαγράμματά του κοινού σας και χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να βοηθήσετε τη στρατηγική σας στο Twitter.

3. Παρακολουθήστε στενά το Engagement και τα Impressions. (Αλληλεπίδραση και προβολές)

Ο μόνος τρόπος για να γνωρίζετε πραγματικά ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να δημοσιεύσετε στο Twitter για την εταιρεία σας, είναι να κοιτάξετε τα data σας.

Ελέγξτε πότε δημοσιεύτηκαν τα πιο ενδιαφέροντα tweet σας για να βρείτε τις καλύτερες ώρες για μελλοντικά post.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τα impressions, τα profile visits, τον αριθμό των tweets και πολλά άλλα, από το analytics dashboard του Twitter.