Σας παρουσιάζουμε τα Instagram Reels
Εμφανίσεις: 2357

Η απάντηση στο Tik Tok ήρθε από το Instagram και είναι τα Instagram Reels.

Ένας νέος τρόπος στα social media, για όλους τους χρήστες, δημιουργούς αλλά και επιχειρήσεις, να δημιουργούν και να ανακαλύπτουν σύντομα και διασκεδαστικά βίντεο στο Instagram.

Με τα Instagram Reels, μπορείτε να γράψετε και να επεξεργαστείτε βίντεο 15 δευτερολέπτων με ήχο, εφέ και νέα δημιουργικά εργαλεία. Με αυτό το τρόπο δίνετε μια νέα εμπειρία στους χρήστες να εκφραστούν ενώ διασκεδάζουν άλλους, είτε δοκιμάζουν έναν νέο χορό είτε διαδίδουν ένα μήνυμα, σε κάτι που τους ενδιαφέρει.

Τα reels μπορούν να κοινοποιηθούν στη ροή, ενώ μπορούν να εντοπιστούν μέσω ενός νέου χώρου στην Εξερεύνηση, στην κάτω μπάρα του Isntagram. Η κοινή χρήση στην Εξερεύνηση σημαίνει ότι μπορεί να εμφανίζονται εκεί και να είναι ορατές στο κοινό. Εάν ο λογαριασμός σας είναι ιδιωτικός, τότε μόνο οι ακόλουθοί σας θα μπορούν να δουν τα reels σας.

Πως δουλεύει όμως; Δημιουργώντας ένα instagram reel...

Επιλέξτε τα reels στο κάτω μέρος της κάμερας Instagram. Θα δείτε μια ποικιλία εργαλείων επεξεργασίας και δημιουργικών στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τα reels σας, όπως:

  • Ήχος: Αναζητήστε ένα τραγούδι από τη μουσική βιβλιοθήκη του Instagram. Παρόλο που ορισμένα προφίλ ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη Instagram λόγω των περιορισμών των εμπορικών δικαιωμάτων μουσικής, οι χρήστες αλλά και τα επαγγελματικά προφίλ μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τον δικό τους πρωτότυπο ήχο απλώς καταγράφοντας ένα reel μαζί του. Όταν μοιράζεστε ένα reel με πρωτότυπο ήχο, ο ήχος θα αποδίδεται σε εσάς και εάν έχετε δημόσιο λογαριασμό, τα άτομα μπορούν να δημιουργήσουν reels με τον ήχο σας επιλέγοντας την χρήση ήχου από το reel σας.
  • Εφέ AR: Επιλέξτε ένα από τα πολλά εφέ στη συλλογή εφέ μας, που δημιουργήθηκε τόσο από το Instagram όσο και από δημιουργούς σε όλο τον κόσμο, για να δημιουργήσετε πολλά κλιπ με διαφορετικά εφέ.
  • Χρονοδιακόπτης και αντίστροφη μέτρηση: Ρυθμίστε το χρονόμετρο για να εγγράψετε οποιοδήποτε από τα κλιπ σας και μόλις πατήσετε το record, θα δείτε μια αντίστροφη μέτρηση 3-2-1.
  • Ταχύτητα: Επιλέξτε να επιταχύνετε ή να επιβραδύνετε μέρος του βίντεο ή του ήχου που επιλέξατε.

Τα reels μπορούν να εγγραφούν σε μια σειρά από κλιπ (ένα κάθε φορά), ταυτόχρονα ή χρησιμοποιώντας μεταφορτώσεις βίντεο από τη συλλογή σας.

Πως κοινοποιούμε ένα Instagram Reel.

Εάν ο λογαριασμός σας είναι δημόσιος, μπορείτε να μοιραστείτε τα reels σας σε έναν ειδικό χώρο στην Εξερεύνηση, όπου έχει την ευκαιρία να το δει και να το ανακαλύψει η ευρύτερη κοινότητα του Instagram. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τα reel σας με τους followers σας δημοσιεύοντας το στη ροή σας. Όταν μοιράζεστε reels με συγκεκριμένο ήχο, hashtag ή εφέ, το reel σας μπορεί επίσης να εμφανίζεται σε σελίδες που κάποιος κάνει κλικ σε αυτόν τον ήχο, hashtag ή εφέ. Αφού μοιραστείτε το reel σας, θα εμφανίζεται σε μια ξεχωριστή καρτέλα reels στο προφίλ σας, όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν τα reels που έχετε μοιραστεί. Πρέπει επίσης να γνωρίζεται ότι τα reels μπορούν να δημοσιευτούν και στα story σας! Εάν επιλέξετε να το κάνετε, το reel σας θα συμπεριφέρεται σαν μια συνηθισμένη ιστορία - δεν θα κοινοποιηθεί στα reels σας στην Εξερεύνηση, δεν θα εμφανιστεί στο προφίλ σας και θα εξαφανιστεί μετά από 24 ώρες.

Βλέποντας τα Instagram Reels.